Dekoratív óriáslap homlokzatra

Ilyen homlokzatot szeretnének az építkezők és felújítók

 

Egy ház a külvilág számára a tulajdonosáról a homlokzattal, annak harmonikus, igényes megjelenésével is kommunikál. A homlokzatburkolat azonban nem csak esztétikai többlet, hanem praktikus, mert védő funkciója is van.
Hogyan lehet gazdaságosan, megfizethető költséggel modern, műszakilag is tökéletes a homlokzat burkolata? Miben más a mai divat és a műszaki feltételrendszer, mint akár csak 10-15 évvel ezelőtt is volt?
Tervezők, vevők, hőszigetelő anyag gyártók véleménye szerint az alábbi feltételek fontosak a homlokzati burkolat választásánál:

 • Fagyállóság.
 • Hőszigetelésre ragasztásnál (ma szinte minden ház már hőszigeteléssel épül, vagy szépül) könnyű legyen.
 • Modern, minimál stílusú épületnél lehetőleg nagyméretű, sima felületű lapokból álljon.
 • Tűzállóság.
 • Egyszerűen, gazdaságosan kivitelezhető legyen, azaz ragasztani lehessen a homlokzatra cementes flexibilis ragasztóval.
 • Ne legyen drága.
 • Tartós legyen.
 • Kellemes szín és minta, divatos, de időtálló design legyen.

A fenti sokféle feltételnek egy kivételével megfelelnek természetes kőburkolataink is, ez az egy a kivétel: nagy táblás természetes kőlapok nagyobb vastagságban gyárthatóak csak, ez pedig nagyobb tömeggel jár. Ezekkel a vastagabb nagy természetes kőlapokkal homlokzatburkolat szerelt kivitelben oldható meg, azonban ennek költsége magasabb. Egy másik termék, az ultravékony geo kőfurnér nagy lapokból áll, de cementes ragasztóval nem ragasztható, tűzállósága nem A1-es kategóriájú.


Mindezt a nyolc feltételt együttesen egy új anyaggal tudjuk egyszerre, hiánytalanul biztosítani: a geo-Slim kőporcelán lapokkal.


A geo-Slim kőporcelán 5 mm vékony, nagy 120*60 cm-es lapjainak tömege csak 8 kg. Magas szilárdsága, ellenállóképessége miatt alkalmas homlokzatburkolatnak is. Ráadás előny, hogy a készleten lévő típusok mindegyike teljes keresztmetszetében azonos színű, valamint élcsiszolt (rektifikált) kivitelű. Foltállósága is nagyon jó.


Ragasztott és szerelt kivitelben is megvalósítható a geo-Slim lapok homlokzatra történő rögzítése. Így ha valaki légréses (szerelt) homlokzatot szeretne, akkor különféle tartószerkezettel, technikával megoldható ez a feladat is (részletek iránt érdeklődjön nálunk telefonon, e-mail-ben).

Ha a gazdaságosabb ragasztás mellett dönt, akkor a burkolathoz kedvezményesen ajánlunk erős, flexibilis, S1 minőségű szálerősítésű ragasztóhabarcsot, fugázóanyagot.


Készletről azonnal elérhető kilencféle design:

  1. fekete pala hatású: Slate Nero geo-Slim lap,
  2. travertin mintázatú: Travertin Classic geo-Slim lap,
  3. travertin light jellegű: Travertin Light geo-Slim lap,
  4. szürke travertin színű: Travio Grey geo-Slim lap
  5. látszóbeton jellegű, beton hatású: Concrete geo-Slim lap,
  6. divatos szürke egy kis meleg barna árnyalattal: Moca geo-Slim lap,
  7. felhő rajzolatos szürke: Slate Bianco geo-Slim lap,
  8. óceán szürke, homogén színvilág: Ocean Grey geo-Slim lap,
  9. máltai hangulatot idéző látványkép: Malta Beige geo-Slim lap.

Beltéri felújítás, burkolatcsere alkalmával, ha a régi burkolat stabil, a felülete sík, akkor a jelentős bontási és hulladék elszállítási költség megtakarítható, ha a meglévő burkolatra ragasztják rá ezeket az 5 mm vékony geo-Slim lapokat.


Egyetlen kifogás lehet a geo-Slim lapokat illetően: nem természetes kőzetek.


Ha valaki nem szeretné a modern házában sem nélkülözni a természetes kőlapokat, akkor kalandra fel! Párosítsuk a sima, nagytáblás geo-Slim kőporcelánt valamely kisebb lapméretű, natúr felületű természetes kőburkolattal: az egyik falmezőn, blokkban használjuk a geo-Slim lapot, a másikon a vele harmonizáló természetes kőburkolatot. Böngésszen burkolataink között és találja meg az Ön ideális, egyedi megoldását, burkolatát.