Miről árulkodik háza homlokzata?

A homlokzat sokat elárul arról, hogy ki lakik az épületben!

A homlokzat az első benyomás, hogy szép-e, értékes-e az ingatlan, és ehhez nem kellenek alapvetően plusz milliók!
Kerülje el a felesleges pénzkidobást, a csapdákat, olvassa el bejegyzésünket!
Magyarországon a családok nagy része saját tulajdonú ingatlanban él.
A családi ház, otthon megteremtése sokszor egy egész életre vagy akár több nemzedékre szóló befektetés, alkotás.

A legfontosabb, hogy a tervező építésszel együttműködve, érveit, tanácsait meghallgatva alakuljon ki az elképzelés a homlokzatról. Gondoljuk át, mit szeretnénk, mi jellemző ránk, hol élnénk szívesen nap, mint nap, még húsz év múlva is! Milyen színeket szeretünk, mit találunk kellemesnek, barátságosnak. Szakadjunk el a reklámok, a folyóiratok aktuális divat diktálta (néha egyhangú) homlokzat formáitól, színeitől, burkolataitól!
Ha homlokzati és lábazat burkolatot választ, szakkereskedésbe látogasson el, ahol több segítséget kap, bővebb tájékoztatást.
Mindenkinek számít a pénz, persze, de ne legyen az egyetlen szempont a brutál alacsony ár! Legyen gyanús az általában minden kőnél alacsony árfekvés egy boltban. Az alacsony beszerzési árnak mindig oka van: a kőlapok méretpontatlansága, hátoldal kialakítása, egyenlőtlensége, felületi hibák. Ha pár száz, vagy egy-két ezer forintot megtakarít négyzetméterenként a kövön, annak többszörösét elveszti majd a munkadíjon vagy a ragasztóanyagon és még sem lesz tökéletes a felület.
Okosan kövezzen, nem kell az egész felületet az alaptól a tetőig végig kővel burkolni! Beszélje meg építészével, hogy melyek azok a tömbök, egységek, amelyeket érdemes kiemelni, melynek érdemes külön karaktert adni.

A kevesebb sokszor több: lehetőleg csak egyféle kőburkolatot használjon, ha változatos felületet szeretne, akkor variálja a lapméreteket, vagy ugyanazon kő különböző megmunkálású felületeit. (pl. hasított, mattcsiszolt).  A színekkel is csínján bánjon, maximum három fő szín jelenjen meg az épületen. 

Harmonikus vakolat- és természetes kőburkolat szín –és struktúra párosok? A cikk végén hasznos forrást talál segítségül a választáshoz!


Ragasztók, segédanyagok szakszerű kiválasztásáról, helyes rétegrendről a GEO ’96 Kft – KŐ-TÁR szakkereskedés csapata pontos információt ad. Hiába a jó minőségű kő, ha pl. kültérre alkalmatlan ragasztóval történik a beépítés, kidobott pénz!


Miért érdemes utánzat helyett valódi kővel burkolni a házat? A természetes kőburkolatok bányászatának, feldolgozásának a költségei folyamatosan emelkednek. Még a távol-keleti országokban is növekednek a bérek, az állami befizetési és a környezetvédelmi kötelezettségek. Ami természetes kőburkolat ma pl. 10.000 Ft-ért megvásárolható, az már néhány évvel később jóval többet ér.
A természetes anyagoknak örök divatja és presztízse van. A természetes kő homlokzatburkolat értéknövelő tényező.

Legyen egyedi, az Ön személyiségéhez illő kőburkolata!

Melyik szó jellemzi leginkább Önt? Elegáns, vagány, klasszikus, impulzív, életvidám, természetkedvelő, temperamentumos, extravagáns? Találja meg az Önhöz illő kőburkolatot a ko-tar.hu oldalon! A kőzetek leírásában utalunk azok hangulatára, jellegére: https://ko-tar.hu/termekek.


Melyik házba költözne be szívesebben a háromból?

 


A hazai építkezők nagy része a természetes követ a mészkővel azonosítja. Ennél sokkal gazdagabb a választék! Ne döntsön addig, amíg nem nézte meg az olyan természetes csodákat, mint a csillámpalák, a különleges fényű kvarcitokat, vagy az örök kvarchomokköveket:

https://ko-tar.hu/termekek/termeszetes-ko-lapburkolatok !

Több kőből válogatva biztosabban megtalálja az Ön egyéniségéhez legjobban illőt.

Szeretne tovább olvasni e témában?


https://ko-tar.hu/harmonikus-homlokzat-hat-titka
https://ko-tar.hu/tudastar/Harmonikus-homlokzat-koburkolattal-vakolattal

Kőfurnér homlokzatra?

https://ko-tar.hu/ultravekony-ko-kofurner-tulajdonsagok-tudnivalok

Beltéri burkolatok is érdeklik?


https://ko-tar.hu/tudastar/7-fontos-tanacs-koburkolat-valasztasahoz