Ez tényleg kő? Valódi és természetes? Igen!

Geo ultravékony kő valódi kőtáblából - geológustól

Hihetetlen valóban az 1-3 mm-es vastagság és a hajlíthatóság. Egy valódi kőlap ezt nem tudhatja. Itt is csak a felületi nagyon vékony réteg a természetes hasított felületű valódi kő, a szilárdságot, a rugalmasságot az üvegszövet hálóval erősített műgyanta hátsó réteg adja.


A természetes pala réteges szerkezetéből adódóan nagyon alkalmas kőfurnér gyártására, mert - igényes termék esetén, így a geo ultravékony kőlapoknál – az eredeti struktúra jelenik meg a lapok felületén.


Milyen egy természetes pala bánya?

Ilyen palatömbökből gyártják a geo ultravékony kő lapokat. Ebből a bányából származó kőből gyártották például ezt a lapot: 

Érdekes ez a lap, de miért? Miben más, mint egy kerámiából gyártott utánzat? A kőzetet alkotó ásványok, a járulékos csillámásványok gyönyörű fénye, a gránátásványok fényre változó mélybíbor kristályai utánozhatatlanok. Miért érné be utánzattal, ha az eredeti is megfizethető?


A geo ultravékony kőlapok sokféle típusban kaphatóak készletről. Ezek nagy része kavrcitpala és csillámpala valódi kőtáblákból hasított lapok, de újonnan megjelentek már a homokkő táblákból gyártott geo kőfurnérok is.

Ilyen monumentális egy ”Teak” homokkő tömb:

…és ilyen a geo ultravékony homokkő 1-3 mm-es vastagságú 122*61 cm-es lapja :

Az ősi sivatagi dűne keresztrétegzett struktúrában megkövesedett rajzolata elbűvölő.
Válogasson kedvére, nézze meg a különböző típusú geo ultravékony lapokat és a referenciákat, merítsen ötleteket képeinkből:

https://ko-tar.hu/termekek/ultravekony-koszeletek!

 

És a nagy kérdés: milyen felületekre alkalmas, beltérre, kültérre? 

  • Beltéri falakra, lakásba, irodákba, hotelekbe, éttermekbe tökéletes, nagyon látványos, természetes falburkolat. Ha falburkolatot tervez, mindenképpen vegye számításba ezeket a lapokat! Megfizethető áru, és kivételesen exkluzív felületet kap. 
  • Kültér homlokzat: ez már összetettebb kérdés. Van előnye, de végzetes hátránya is lehet. Mindig az adott épületszerkezet, a falazat anyaga, az épület jellege határozza meg. A geo ultravékony kőlap alkalmas kültéri használatra, de mindig rendszerben, a teljes szerkezetet együtt tekintve lehet hibátlan a megoldás
  • Ne döntsön csak hangzatos reklámok alapján, kérdezzen szakértőt! Küldje el tervét, elképzelését az info@geo96.hu címre, díjmentesen küldünk Önnek őszinte szakértői véleményt, javaslatot.